Orlando is natuurlijk bekend van de a parken zoals Disney,Universal , Sea World en Kennedy Space Centre. 
Er is ook veel natuurschoon, strand en meren om te kunnen recreëren. 
U kunt ook golfen op de prachtige banen die veelal voor iedereen toegankelijk zijn.
  
 Heeft U interesse ,neem dan gerust kontakt met mij op ,ik bel U voor een orienterend gesprek.  Op basis van uw criteria selecteren we een aantal woningen om te bezichtigen.Ik woon en werk nu alweer zo'n 19 jaar in Orlando en heb als Makelaar in Orlando vele Europese klanten begeleid met de selectie,inspectie,verkoop  en aankoop van hun droomhuis in Florida. Ik verzorg het volledige trajekt van advies bij de selektie van uw droomhuis tot de overdracht. 

Een huis in Florida, Van droom to realiteit
"You get what you pay for" een Amerikaans gezegde . Dat is zeker ook het geval bij de aankoop van een huis.  Laat U niet voornamelijk leiden door de gepubliceerde prijs. Dat kan een kostbare vergissing zijn.
Er zijn hier zeker huizen te koop voor zeer lage prijzen maar die zijn niet aantrekkelijk voor (vakantie) verhuur vanwege locatie en conditie van de woning.  Een verkeerde keuze kan kostbare gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk een betrouwbare partner te hebben om een teleurstelling te voorkomen.
  

Stel ook een wensenpakket samen. Is het een vakantiewoning alleen voor eigen gebruik of bent U van plan uw vakantiehuis te verhuren bij afwezigheid. Misschien wilt U een huis kopen als investering met een goed rendement als prioriteit. Er is een groot verschil tussen het kopen van een vakantiewoning en een woning voor volledig eigen gebruik of als investering.

 
  
 
Vakantiehuizen in Orlando   Alleen voor de regelmatige Floridaganger kan het een uitstekende oplossing zijn om door verhuur de vaste lasten van de huiseigenaar te verminderen. Door de hoge management kosten zijn vakantiehuizen niet ideaal indien U rendement wenst van de investering. Vakantiehuizen geschikt voor korte termijn verhuur zijn voornamelijk rondom Disney te vinden. Korte termijn verhuur is overigens niet overal toegestaan. Over het algemeen zijn de vakantiewoningen te vinden in Kissimmee,Davenport,en Zuid Clermont.  Orlando heeft slechts enkele communities waar vakantieverhuur is toegestaan.

Investeren in huurhuizen in OrlandoVoor kopers met een lange termijn visie kan het kopen van een huurhuis geschikt voor lange termijn verhuur nu een goede belegging zijn.De prijzen zijn ongekend laag en er is een ruime keuze.De huurwetgeving is veel vrijer in Florida dan Nederland .  De huurprijs is vrij en huurkontrakten zijn voor een jaar  en worden daarna in overleg tussen huurder en eigenaar verlengd. De huizen zijn veelal ongemeubileerd en zijn gelegen in andere wijken dan de vakantiehuizen. 

 

Kosten
Er zijn geen makelaarskosten voor de koper bij aankoop. In Florida ontvangen makelaars een commissie van de verkopende partij. De onroerend goed belasting is rondom Orlando ongeveer 1.9%  van de vastgestelde waarde van het  huis per jaar . De kosten van verzekeringen verschillen te sterk om een indicatie tegeven. In het algemeen stijgen de kosten van verzekeringen explosief in de kustgebieden. Bij financiering dient rekening te worden gehouden met een eigen inbreng van 30% van het aankoopbedrag.

 

Verkoop van uw huis in Florida
Wij kunnen U als makelaar ook begeleiden met de verkoop van uw huis. Wij hebbe vele jaren ervaring met het verkopen van huizen van niet ingezetenen, Er zijn bepaalde belastingregels die de  niet ingezetene verkoper van een huis moet volgen. Wij assisteren U het hele traject. Is Uw huis niet in de omgevong van Orlando? Geen probleem . Wij werken samen met lokale makelaars zodat U daarover geen zorgen hoeft te hebben. 
 
 
Belangrijke websites : US Citizenship and Immigration Services
                                          Orange County Propert Appraiser
                                          Osceola County Property Appraiser